Welke makelaar verkoopt het snelst?

Een belangrijke factor bij de verkoop van je huis is prijs. Maar bijna net zo belangrijk is snelheid. Al is het alleen maar omdat je een baan aan de andere kant van het land gevonden hebt, het geld nu nodig hebt om je nieuwe droomwoning te kopen of in gedachten gewoon niet meer met de oude woning bezig wilt zijn. Maar welke makelaar verkoopt je huis nu het snelst?

Hoe snel verkopen makelaars gemiddeld?

De statistieken wijzen uit dat jij je als verkoper momenteel in een gunstige markt bevindt als je je huis snel wilt verkopen. Want daar waar het tegenwoordig gemiddeld één tot twee maanden duurt voordat je een woning verkoopt, lag die termijn nog maar een aantal jaar geleden meer dan dubbel zo hoog.

In sommige Nederlandse regio’s is de vraag groter dan het aanbod en vliegen huizen voor meer dan de vraagprijs als warme broodjes over de toonbank. Natuurlijk hangt de te verwachten verkooptermijn voor jouw huis daarom mede af van de locatie. Ook de prijsklasse en het woningtype hebben een flinke invloed op de snelheid van verkoop.

Voorselectie van makelaars: verkoop je huis sneller

Er is echter nóg een factor die de verkoopsnelheid beïnvloedt en dat is de verkoopmakelaar. Een bedreven makelaar slaagt er in de huidige markt vrijwel altijd in om een woning binnen enkele maanden te verkopen.

Maar – nog belangrijker – hij doet dat bovendien ook nog eens tegen dezelfde of een nog hogere prijs als de verkoper zelf in gedachten had. Maar hoe vind je nu zo’n verkoopmakelaar? Er zijn immers ook een hoop makelaars in de markt die niet zo snel verkopen als ze beloven.

Bij Makelaarkosten passen wij daarom een speciale voorselectie toe op alle makelaars waarmee wij werken. Wij analyseren de lokale verkoopstatistieken van alle aangesloten verkoopmakelaars en nemen hierbij twee criteria mee:

  • Hoeveel woningen de makelaar lokaal verkocht heeft
  • Hoe snel de makelaar deze woningen verkocht heeft

De makelaars met de beste statistieken koppelen we aan jou; je ontvangt vier makelaarsoffertes op maat en je hoeft alleen nog maar te kiezen.

De beste makelaar voor een snelle verkoop vinden

Het unieke systeem van Makelaarkosten verzekert jou van een snelle keuze tussen de makelaars die in jouw regio het snelst verkopen. Naast verkoopsnelheid en ervaring selecteren wij op een diversiteit van andere kwaliteitscriteria, waardoor je eigenlijk geen verkeerde keuze kunt maken.

Niet alleen is het fijn om te weten dat de kans op een snelle verkoop van je huis hierdoor een stuk groter wordt, maar ook bespaar je veel tijd in het voortraject. Je hoeft immers niet eindeloos makelaars te vergelijken en minimaliseert het risico dat je de verkeerde kiest.

Wil jij direct offertes inzien van de makelaars die in jouw regio het snelst verkopen? Laat je gegevens achter in het formulier hieronder en ontvang direct vier maatwerk offertes die je kunt vergelijken op basis van tarief, verkoopstrategie en (indien gewenst) eerst een gratis advies aan huis (inclusief gratis waardebepaling!).