Huis snel verkopen: hoe doe je dat?

Wil jij je huis snel verkopen? Als verkoper heb je in de huidige markt geen ongunstige uitgangspositie. Toch is een snelle verkoop niet in elke regio vanzelfsprekend en zeker niet als je een marktconforme vraagprijs hanteert. In dit artikel leggen we uit hoe je snel een bod op je woning kunt ontvangen, zonder genoegen te hoeven nemen met een bodemprijs.

Huis binnen 1 week verkopen: hoe realistisch is het?

In het leven kunnen dingen soms snel veranderen. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe baan of relatie? Dan kan het zijn dat je snel ergens anders wilt gaan wonen en je huidige huis moet verkopen. Soms is de tijdsdruk zelfs zo groot, dat elke week wachten al teveel is. Je wilt dan graag direct een bod op je woning ontvangen, zodat je snel verder kunt met je leven.

In die situatie is het verleidelijk om concessies te doen aan je vraagprijs. Toch zijn er nog genoeg andere dingen die je kunt doen om een snelle verkoop te bespoedigen. Zo kun je een goede verkoopmakelaar inschakelen, je huis in korte tijd verkoopklaar maken en aantrekkelijke woningfoto’s en -video’s laten verzorgen.

Direct bod op woning ontvangen?

De kans dat je jouw huis daadwerkelijk binnen 1 week weet te verkopen, is echter niet groot. Alleen al het inplannen van een bezichtiging duurt meestal enkele dagen, waarna het onderhandelingstraject nog moet beginnen.

Onder grote stress en tijdsdruk bestaat hierdoor de kans dat je als verkoper ten prooi valt aan slimme huizenopkopers en beleggers. Zij proberen woningen ver onder de actuele waarde op te kopen en speculeren op jouw noodzaak van een snelle verkoop.

Deze sluwe investeerders doen weliswaar een direct bod op je woning, maar verkopen deze niet veel later door tegen een enorme winst van vaak wel tienduizenden euro’s. Dit is geld dat jij misloopt, terwijl dit met een klein beetje geduld helemaal niet nodig hoeft te zijn.

Huis snel verkopen kan ook met een hoge verkoopprijs

Een huis snel verkopen doe je namelijk niet noodzakelijk aan een belegger. In de huidige woningmarkt zijn tal van mensen op zoek naar een woning en dus is de kans groot dat je die van jou snel verkoopt. Dat zal meestal niet binnen 1 week lukken, maar heb je enkele weken langer de tijd? Dan hou je tienduizenden euro’s extra over aan de verkoop… en da’s makkelijk verdiend.

Belangrijk bij de verkoop van je huis is dat je altijd kiest voor een gebalanceerd traject. Klinkt iets te mooi om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Dat geldt dus ook voor een direct bod van een investeerder die weet dat hij je woning even later voor een veelvoud kan doorverkopen.

Bij Makelaarkosten bieden we jou als verkoper een gebalanceerd traject dat nog steeds heel snel kan verlopen. Laat in het formulier hieronder je gegevens achter en ontvang direct offertes van verkoopmakelaars die gespecialiseerd zijn in een snelle verkoop. Zo verkoop jij je huis niet alleen snel, maar is de verkoopprijs ook veel gunstiger dan bij een direct bod van een opkoper.