Huis verkoopklaar maken: hoe pak je dat aan? (5 tips!)

Eindelijk is het dan zover. Je hebt de knoop doorgehakt, je huis te koop gezet en – niet te vergeten – een goede verkoopmakelaar gevonden. Die staat inmiddels op het punt diverse bezichtigingen voor je te regelen. Maar is je woning daar eigenlijk wel klaar voor? In dit artikel geven wij je 5 tips om je huis verkoopklaar te maken en de kans op een snelle verkoop hiermee aanzienlijk te vergroten.

Huis verkoopklaar maken: hoe pak je dat aan? (5 tips!)

Zorg voor een goede eerste indruk

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken. Die vindt plaats op het moment dat kijkers je huis voor de eerste keer zien – in het echt dan. De werkelijkheid geeft soms namelijk een andere indruk dan flatterende foto’s van een professionele fotograaf. Zorg er daarom voor dat alles rond de entree tot in de puntjes is verzorgd. Zorg voor een schone voortuin, een opgeruimde kapstok en geef de kozijnen eindelijk dat likje verf dat al zolang nodig was. Zo is de eerste indruk fris en uitnodigend.

Geef de woonkamer een grondige make-over

Eenmaal over de drempel, gaat de aandacht van kopers doorgaans uit naar de ruimtes waarin ze de meeste tijd spenderen. Belangrijk is vanzelfsprekend de woonkamer, die er op zijn minst comfortabel en schoon moet uitzien. Ruim hem daarom voorafgaand aan de bezichtiging goed op, leg een nieuwe plaid over die oude bank en zet een vaas verse bloemen op tafel. De kijkers moeten zichzelf in gedachten al helemaal zien ontspannen in jouw woonkamer!

Zorg voor een blinkend schone keuken

Een van de belangrijkste ruimtes in de ogen van kopers is de keuken. Deze moet sowieso brandschoon zijn en een hygiënische indruk maken. Dat wordt poetsen! Zorg daarnaast voor een opgeruimd aanrecht, een lege vuilnisbak en wat leuke accessoires zoals flessen wijn. Heeft jouw keuken zeer opvallende kleuren? Dan kan het geen kwaad er een likje verf in een neutrale kleur over te halen. Zo vergroot je de kans dat de keuken bij een bezichtiging in de smaak valt.

Geef de badkamer een typische hoteluitstraling

Net als de keuken, moet ook de badkamer schoon zijn. Typische badkamerkwalen zoals loslatende voegen, schimmel op het plafond en kalk aan de douchewand maken geen goede indruk en moeten daarom voor de bezichtiging worden aangepakt. Geef de badkamer daarnaast een typische hoteluitstraling door het plaatsen van romantische kaarsen, zeepjes en dikke handdoeken. Comfort en hygiëne is waar het in een badkamer om draait.

Besteed aandacht aan de tuin

Niet alleen de binnenruimte, maar ook de buitenruimte rondom je woning is bepalend voor de algehele indruk. Ruim de tuin daarom goed op, verwijder onkruid, maai het gras en knip overhangende struiken netjes af. Maak de tuinmeubels schoon en leg kussens en accessoires neer voor een gezellige uitstraling. Heb je alle bovenstaande tips opgevolgd? Dan is jouw huis helemaal verkoopklaar! Gefeliciteerd: de kans op een succesvolle verkoop is nu een stuk groter.