De beste makelaar vinden: hoe doe je dat?

Een goede makelaar levert je duizenden euro’s op. Bijvoorbeeld door je woning boven de vraagprijs te verkopen. Of je na jarenlang vruchteloos zelf zoeken ineens je droomhuis te laten vinden. Niet elke makelaar vormt biedt echter bovengemiddelde kwaliteit en dienstverlening. Het is daarom belangrijk om de beste makelaar bij jou in de buurt te vinden. Hieronder leggen we uit hoe je het doet.

De beste makelaar vinden: hoe doe je dat?

Hoe vind ik een goede makelaar?

Een goede makelaar vind je niet zomaar. Voordat je jouw zoektocht kunt starten, moet je eerst weten waar je naar zoekt. Pas als het profiel kent waar jouw ideale aankoop- of verkoopmakelaar aan voldoet, kun je makelaars hier gericht op selecteren. In de praktijk zal dan aan snel blijken dat een groot deel van de lokale makelaarskantoren afvalt.

Hoe dat komt? Tja, als je alleen het beste wilt blijven er nu eenmaal slechts enkele kandidaten over. Zo moet jouw gedroomde makelaar bijvoorbeeld beschikken over veel lokale marktkennis, jarenlange (onderhandel)ervaring en snel en persoonlijk communiceren. En ook niet onbelangrijk: er moet een klik zijn. Zeg nu zelf: hoe groot is de kans dat een willekeurige makelaar bij jou om de hoek aan al deze eisen voldoet?

Kan de goedkoopste makelaar de beste zijn?

Inderdaad: die kans is niet al te groot. Dat is echter geen reden om dan maar genoegen te nemen met mindere dienstverlening. De beste makelaar zorgt voor een vloeiende (ver)koopervaring en verdient zijn kosten dubbel en dwars terug. Hij hoeft zelfs niet altijd de duurste te zijn – een hoge prijs staat in de makelaarsbranche namelijk niet gelijk aan de hoogste kwaliteit.

Natuurlijk is het wel zo dat de allergoedkoopste makelaar over het algemeen niet de beste is. Het leveren van kwaliteit kost nu eenmaal geld. Voor verdacht lage makelaarstarieven moet je dus op je hoede zijn. Het kan namelijk zijn dat een makelaar bepaalde kosten pas achteraf in rekening brengt. Zo is de goedkoopste makelaar wellicht alsnog de duurste, maar hoe dan ook zeker niet de beste.

Hoe vergelijk ik de beste makelaars met elkaar?

De beste makelaar vinden is dan ook vooral een proces van zorgvuldig vergelijken. Dat doe je niet door – zoals vroeger – alle makelaarskantoren bij jou in de provincie af te struinen. Nee, tegenwoordig kan het makkelijker, beter én sneller. Op internet zijn namelijk diverse vergelijkingssites waar je verschillende makelaars eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.

Naast de site waar jij je nu op bevindt, doe je dat bijvoorbeeld op een van de sites zoals opgesomd in dit artikel. Kun jij niet wachten met het (ver)kopen van je huis en wil je liefst zo snel mogelijk de beste makelaar vinden? Verlies dan geen tijd en vul direct het formulier hieronder in. Het is gratis, vrijblijvend en kost je nauwelijks tijd! Hierna sturen wij je snel de beste makelaarsoffertes.