Wie is de beste makelaar in mijn regio?

Zoeken naar de beste makelaar in je regio is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Het aanbod is overweldigend groot, terwijl jij op zoek bent naar die ene persoon die prettig communiceert, een snelle (ver)koop realiseert en voor jou de best denkbare prijs uitonderhandelt. Kortom: naar iemand die zichzelf op alle vlakken terugverdient. Hoe je die makelaar vindt? Dat lees je hieronder.

Wie is de beste makelaar in mijn regio?

Wat maakt het vinden van de beste lokale makelaar zo lastig?

Naast het grote aanbod, zijn er meer redenen waarom het vinden van de beste makelaar in je regio lastig is. Je kunt online bijvoorbeeld zoeken op ervaringen van andere (ver)kopers, maar dit schetst niet altijd een betrouwbaar beeld. Sommige makelaarskantoren vragen hun klanten (en vrienden en familie) namelijk actief om reviews, terwijl andere dat niet doen.

Daarnaast zegt een review niet altijd iets over de daadwerkelijk geleverde prestatie. Een (ver)koper kan immers heel tevreden zijn over de communicatie en het onderhandelingsresultaat van een makelaar, terwijl hij bij een concullega onderaan de streep misschien wel (tien)duizenden euro’s voordeliger uit was geweest.

De beste makelaar van Nederland is niet de beste in jouw regio

Ook andere online tactieken bij het zoeken naar een makelaar verzekeren jou niet van de beste optie. Het makelaarskantoor dat in jouw regio bovenaan in Google staat, is namelijk niet noodzakelijk het kantoor dat jou aan het beste (ver)koopresultaat haalt. Sterker nog: zelfs de beste makelaar van Nederland is waarschijnlijk niet de beste in jouw regio.

Dat laatste heeft een reden: een goede kennis van de lokale markt is cruciaal om het beste onderhandelingsresultaat te realiseren en echt van meerwaarde te zijn voor jou als (ver)koper. Daar waar een internetmakelaar bijvoorbeeld niet op de hoogte is van dat veelbelovende nieuwbouwproject in jouw stad, is een lokale dat door zijn regionale connecties wél.

Internetmakelaar of lokale full-service makelaar: keuze niet moeilijk

In je zoektocht naar de beste makelaar voor jou moet je daarom eerst het kaf van het koren scheiden. Dat begint met het besef dat een internetmakelaar per definitie niet de beste in jouw regio kan zijn; daarvoor ontbeert hij simpelweg de lokale kennis. Nu je dat eenmaal weet, kun je een keuze maken uit regionale full-service makelaars. Maar hoe doe je dat het beste?

Vind direct de beste makelaar in jouw regio

Laten we eerlijk zijn: alle lokale makelaarskantoren afstruinen is geen optie. Bovendien vertelt zo’n oriënterend kennismakingsgesprek je lang niet altijd wie nu echt de beste makelaar in je regio is; alleen wie zichzelf het beste weet te verkopen. Natuurlijk is een klik met je aan- of verkoopmakelaar belangrijk, maar de beste makelaar onderscheidt zich nog altijd vooral met het beste resultaat.

En laten wij bij Makelaarkosten.nl nu net een uniek inzicht hebben in de resultaten van lokale full-service makelaars. Wij werken al talloze jaren samen met een variëteit van aan- en verkoopmakelaars en weten hierdoor precies welke makelaar op regionaal niveau het snelste én de meeste woningen verkoopt.

Wil jij van dit enorme voordeel profiteren? Wij maken het je nu wel erg gemakkelijk. Laat je gegevens en (ver)koopwensen achter in het onderstaande formulier en wij sturen je direct vier offertes van de beste makelaars bij jou in de regio. Gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Kies nu uit de beste opties en ga in zee met de makelaar die jou het meest aanspreekt!