Huis verkopen? Offertes vergelijken voor een beter aanbod

De verkoop van je huis is een complex en delicaat proces. Een kleine onoplettendheid of een verkeerde onderhandelingsstrategie heeft soms ingrijpende gevolgen. De keuze voor de juiste verkoopmakelaar kan je duizenden euro’s besparen. Hoe je die vindt? Simpel: door offertes van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Huis verkopen? Offertes vergelijken voor beter aanbod

Huis verkopen offertes: waarom vergelijken?

Haastige spoed is zelden goed. Dat geldt in het bijzonder bij het verkopen van je huis. Accepteer je bijvoorbeeld in allerijl de offerte van de eerste de beste makelaar? Dan is de kans groot dat zijn aanbod prijstechnisch gezien niet het beste is. En ook de kwaliteit van zijn dienstverlening valt nog maar te bezien… Hierdoor verlies je op twee fronten geld: niet alleen op de makelaarstarieven, maar ook op de verkoopprijs van je woning.

Beter is daarom om de keuze voor een makelaar niet overhaast te maken. Het goed vergelijken van makelaarsoffertes bij de verkoop van je huis kost je hooguit enkele dagen. En dat terwijl het je veel geld kan besparen. Een goede verkoopmakelaar weet je huis bovendien aanzienlijk sneller te verkopen door zijn uitgebreide netwerk en ervaring. In meerdere opzichten verdien jij de kleine moeite van het vergelijken van offertes dus dubbel en dwars terug!

Wat levert vergelijken mij nog meer op?

Het belangrijkste argument om offertes te vergelijken bij verkoop van je huis is financieel. Na het zien van meerdere makelaarsoffertes vorm jij je een helder beeld van de gemiddelde tarieven. Zo weet je beter wat de uitschieters naar boven en beneden zijn en kun jij je keuze sturen op een marktconforme prijs. En die is soms een stuk lager dan je wellicht dacht.

Bijkomend voordeel van het vergelijkingsproces is het extra inzicht dat je krijgt in de voorwaarden die makelaars hanteren. Veel verkoopmakelaars werken op basis van courtage, maar sommige partijen hanteren voor hun diensten vaste prijzen. De voorwaarden bepalen welke constructie voor jou het meest gunstig is. Vergelijk deze goed met elkaar zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Offertes voor verkoop huis aanvragen?

Wil jij je huis verkopen en direct offertes aanvragen van makelaars bij jou in de regio? Na het invullen van het formulier ontvang je meerdere offertes van lokale, betrouwbare makelaarskantoren in jouw buurt. Zo ben je altijd verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige partij met kennis van de lokale huizenmarkt. Door offertes te vergelijken, is er de zekerheid dat je niet meer betaalt dan nodig is.