Je woning verkopen – 3 onmisbare tips

Na lang wikken en wegen is het zover: je zet je huis te koop en gaat op zoek naar een nieuwe plek onder de zon. Maar voordat het zover is, moet het volledige verkooptraject eerst succesvol worden afgerond. Ook in de huidige markt is dat niet altijd gemakkelijk. Wij helpen je daarom op weg met deze 3 onmisbare tips om de kans op een succesvolle verkoop te vergroten.

Je woning verkopen - 3 onmisbare tips

Bepaal je strategie: snel verkopen of een maximale opbrengst?

Voordat jij je huis op de markt zet, is het verstandig eerst je doelstellingen te bepalen. Moet jij je huidige woning zo snel mogelijk kwijt in verband met een onvoorziene verhuizing naar het buitenland? Dan is vooral een snelle verkoop voor jou van belang. Zoek je simpelweg een woning die een stapje vooruit betekent, dan heb je waarschijnlijk aanzienlijk minder haast.

Bepaal daarom voor het verkooptraject wat voor jou belangrijker is: een snelle verkoop of een winstgevende verkoop. Op basis hiervan kun jij je vraagprijs en verdere verkoopstrategie bepalen. Een lagere vraagprijs zorgt immers voor een snellere verkoop, terwijl een hogere vraagprijs een hogere opbrengst betekent. Tegelijkertijd kan dit echter resulteren in een langdurig verkooptraject.

Maak het huis verkoopklaar

Heb je zelf wel eens een bezichtiging gedaan bij een huis dat je wilde kopen of huren? Dan weet je hoe bepalend een eerste indruk is. Kapotte lampen, loshangende keukenkastjes en afgebladderd behang geven een woning al snel een uitgebluste uitstraling. De potentiële koper ziet zichzelf hier niet snel wonen – en dat is nu juist precies datgene waarvan je hem of haar wilt overtuigen.

Je krijgt als verkoper dan ook maar één kans om een eerste indruk te maken. In het oog springende reparaties en klein onderhoud kunnen een groot verschil maken. Geen zin, tijd of geld voor reparaties? Vraag dan een makelaar welke invloed eventueel achterstallig onderhoud heeft op de prijs. Het uitvoeren van dat ene vervelende klusje kan jouw misschien duizenden euro’s opbrengen bij verkoop.

Vergelijk makelaars in je omgeving voordat je een keuze maakt

Bij het verkopen van je woning is het verstandig een verkoopmakelaar in de arm te nemen. Zeker als het je eerste verkoop is. Zo’n makelaar heeft een breed netwerk, weet waar kopers naar op zoek zijn en geeft je waardevol advies over zaken zoals prijsbepaling en het verkoopklaar maken van je huis. Dan rest er nog één vraag: welke verkoopmakelaar kies je?

Het is belangrijk om bij je keuze voor een makelaar niet over één nacht ijs te gaan. Vergelijk op zijn minst verschillende makelaars in je omgeving voordat je een keuze maakt. Tarieven en dienstverlening zijn zeer uiteenlopend en daarom is het zaak een partij te kiezen die past bij jouw wensen en budget. Direct vergelijken? Maak gebruik van onze vergelijkingscheck.