Wat is een NVM-verkoopmakelaar?

Wat is een NVM-verkoopmakelaar? Dit is een vraag die zowel kopers als verkopers van huizen bezighoudt. In de zoektocht naar een makelaar van de hoogste kwaliteit horen zij de term NVM namelijk vaak vallen. In dit artikel leggen we je daarom uit wat NVM-verkoopmakelaars precies doen, hoeveel ze kosten en belangrijker nog: hoe je ze snel en makkelijk met elkaar kunt vergelijken.

Wat doet een NVM-verkoopmakelaar?

NVM staat voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Het is in ons land de grootste branchevereniging voor makelaars en vastgoedspecialisten. De organisatie bestaat al meer dan 120 jaar en wordt net als de VBO gezien als een soort kwaliteitskeurmerk. Makelaars die hierbij zijn aangesloten, voldoen namelijk aan strikte opleidings- en kwaliteitseisen.

Het makelaarschap is in Nederland een vrij beroep en dat betekent dat iedereen zichzelf makelaar mag noemen. Bij een NVM-verkoopmakelaar heb je daarentegen de zekerheid van een goed opgeleid specialist met uitvoerige kennis van zowel de markt als het vakgebied. Ook heeft hij toegang tot huizensite Funda, een plek waarop je als verkoper absoluut met je huis aanwezig wilt zijn.

Wat kost een NVM-verkoopmakelaar?

De kosten voor een NVM-verkoopmakelaar verschillen per makelaar en situatie. Niet elke makelaar die bij de NVM is aangesloten, hanteert namelijk hetzelfde tarief. In de meeste gevallen werkt hij op basis van makelaarscourtage, een procentuele beloning op basis van de (ver)koopsom van de woning. De hoogte van deze courtage varieert anno 2019 gemiddeld tussen de 1% en 2%.

Verkoop jij je woning bijvoorbeeld voor € 285.000? Dan betaal je bij bovengenoemde percentages een courtage tussen de € 2.850 en € 5.700. Daarnaast moet je bij sommige makelaars rekening houden met opstartkosten of een vaste tarifering in plaats van een procentuele courtage. Het is daarom belangrijk om offertes van verschillende NVM-verkoopmakelaars met elkaar te vergelijken.

Hoe vergelijk ik NVM-verkoopmakelaars?

Van oudsher is het een flinke klus om NVM-makelaars met elkaar te vergelijken. Je moet dan namelijk bij elk makelaarskantoor binnenlopen, gesprekken voeren en offertes aanvragen. Maar wie heeft daar tegenwoordig in zijn drukke leven nog tijd voor?

Gelukkig kan het ook anders. Op deze website kun je namelijk in een handomdraai en vrijblijvend NVM-makelaars met elkaar vergelijken. Je hoeft alleen je postcode in te vullen en enkele vragen te beantwoorden. Vervolgens ontvang je op basis van jouw persoonlijke situatie meerdere offertes van makelaars per mail.

Het vergelijken van NVM-makelaars was nog nooit zo makkelijk! Wil je direct gratis offertes ontvangen? Ga dan naar deze website:

https://www.verkoopmakelaaroffertes.nl/nvm-makelaars-vergelijken