Wat doet een verkoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar is van grote toegevoegde waarde bij de verkoop van je huis. Hij zorgt dat jij weinig omkijken hebt naar het verkoopproces en haalt met zijn kennis en expertise het maximale uit de verkoopprijs. Goed; dat zijn de resultaten. Maar wat doet een verkoopmakelaar daaraan voorafgaand nu precies voor je? In dit artikel zetten we zijn belangrijkste werkzaamheden op een rijtje.

Gratis waardebepaling en vraagprijsbepaling

Voordat je met een bepaalde verkoopmakelaar in zee gaat, is het belangrijk om eerst meerdere makelaars met elkaar te vergelijken. De meest geschikte kandidaten kun je bij je thuis uitnodigen voor een vrijblijvende kennismaking en een waardebepaling van je woning. Deze voert elke makelaar doorgaans geheel gratis voor je uit. Heb je de keuze voor een verkoopmakelaar eenmaal gemaakt, dan kun je de bepaalde waarde gebruiken bij het vaststellen van de vraagprijs voor je huis.

Je huis promoten via verschillende kanalen

Is de vraagprijs eenmaal duidelijk? Dan kun je van start met de promotie van je woning. De verkoopmakelaar ontzorgt je op dit vlak en regelt professionele woningfoto’s, een brochure en eventueel een video. Ook plaatst hij het huis op drukbezochte woningsites zoals Funda en promoot hij het via zijn eigen website, etalage en netwerk. En ja; vaak krijg je ook een mooi verkoopbord in je tuin.

In goede banen leiden van bezichtigingen

Afhankelijkheid van jouw huis en de lokale markt levert de promotie na een bepaalde tijd de eerste bezichtigingen op. Meestal leidt de verkoopmakelaar deze zelf in goede banen. Het enige wat jij hoeft te doen, is zorgen dat je niet thuis bent. En het huis natuurlijk zo netjes en aantrekkelijk mogelijk achterlaten, zodat het voor de makelaar een koud kunstje is om de potentiële kopers te overtuigen. Vaak geeft de verkoopmakelaar je vooraf tips om het huis verkoopklaar te maken.

Onderhandelingen voeren over de verkoopsom

Zijn de bezichtigingen naar tevredenheid verlopen? Dan ontvang je – zeker in de huidige markt – vaak al snel het eerste bod. Je kunt zelf beslissen of je dit accepteert, maar vaak weet de verkoopmakelaar er tijdens onderhandelingen een hoger bedrag uit te slepen. Hij kan je dan ook adviseren over de beste vervolgstappen die je in dit stadium kunt nemen. Verwachten jij en de makelaar nog meer gegadigden en biedingen, dan is er geen noodzaak om het huis snel te verkopen.

Opstellen van voorlopige koopovereenkomst

Heb je met één van de biedende partijen overeenkomst bereikt over de koopsom, dan kun je in overleg met de makelaar een voorlopige koopovereenkomst opstellen. Deze bevat vaak ontbindende voorwaarden zoals een financieringsvoorbehoud. Ook kun je een contractuele boete laten opnemen bij overschrijding van deze voorwaarden (meestal circa 10% van de koopsom). Advies van een ervaren verkoopmakelaar is in dit kader belangrijk om geen details over het hoofd te zien.

Wil je meer weten over wat zowel jij als de verkoopmakelaar moeten doen rondom de verkoop van je huis? Bekijk dan ons handige stappenplan voor woningverkoop.