Verhuurmakelaars vergelijken

Het verhuren van een huis of appartement kan je een aardig zakcentje opleveren. Het vinden van een huurder is echter niet altijd eenvoudig. Een verhuurmakelaar versnelt dit proces aanzienlijk en put hierbij uit zijn brede netwerk en jarenlange ervaring. Voordat je echter direct de makelaar om de hoek inschakelt, is het verstandig om eerst verschillende verhuurmakelaars met elkaar te vergelijken.

Waarom moet ik verhuurmakelaars vergelijken?

Bij de verhuur van een woning is soms meer haast geboden dan bij een verkoop. Dat heeft alles te maken met de huurprijs, die niet in één keer maar in maandelijkse termijnen wordt voldaan. Elke maand dat het langer duurt om het huis te verduren, loop jij als verhuurder potentiële inkomsten mis. De verleiding is hierdoor groot om halsoverkop een verhuurmakelaar in te schakelen.

De praktijk wijst uit dat dit niet verstandig is. Verhuurmakelaars zijn er in vele soorten en maten en het is dan ook cruciaal om de verschillende opties goed met elkaar te vergelijken. Niet alleen is de ene verhuurmakelaar een stuk duurder dan de andere, maar ook loopt de kwaliteit van de aangeboden dienstverlening soms sterk uiteen.

Moet ik makelaars vergelijken op prijs of kwaliteit?

Met prijs en kwaliteit zijn direct de twee belangrijkste factoren genoemd die een rol spelen bij jouw keuze voor een bepaalde makelaar. In eerste instantie blijkt het vooral de prijs te zijn die de beslissing van veel verhuurders dicteert. Hoe lager de makelaarskosten, hoe aantrekkelijker het is om met een bepaalde partij in zee te gaan.

We willen echter benadrukken dat kwaliteit een minstens zo belangrijk criterium is bij het vergelijken van verhuurmakelaars. Weet een iets duurdere makelaar jou namelijk een half jaar eerder aan een huurder te helpen én bedingt hij een hoger huurtarief, dan heeft hij zijn eigen meerprijs ten opzichte van de concurrentie binnen een mum van tijd dubbel en dwars terugverdiend.

Direct verhuurmakelaars in jouw regio vergelijken

Bij het vergelijken van verhuurmakelaars is het dan ook vooral de prijs-kwaliteitsverhouding waar je op moet letten. Neem ook andere factoren in ogenschouw, zoals de locatie van het makelaarskantoor (hoe dichter in jouw buurt hoe makkelijker) en de klik die je na het eerste intakegesprek voelt (een vertrouwensband met je makelaar is zeer belangrijk).

De kwaliteit van een verhuurmakelaar kun je simpel beoordelen door online reviews van andere verhuurders te lezen. En de prijs? Die vergelijk je eenvoudig met de handige vergelijkingscheck van Makelaarkosten.

Hoe het werkt: vul eerst het onderstaande formulier in. Je ontvangt vervolgens een offerte op maat van verschillende verhuurmakelaars in jouw regio, zodat je de tarieven direct met elkaar kunt vergelijken. Zo maak je altijd een weloverwogen keuze en kun je de gewenste verhuur snel realiseren.