Tips bij een huis verkopen

Een huis verkopen doe je niet zomaar. Misschien wil je gaan werken in een ander land of verhuizen naar een nieuw droomhuis. Wat jouw reden ook is: het liefst verkoop je de woning zo snel mogelijk. Zelfs in de huidige markt is een snelle verkoop echter niet altijd vanzelfsprekend. In dit artikel geven we daarom 4 handige tips om je huis sneller te verkopen:

Bepaal de ideale vraagprijs

De vraagprijs levert een grote bijdrage aan een snelle verkoop van je woning. En dat terwijl de meeste verkopers hier misschien wel de minste aandacht aan besteden. Dat is zonde. Want is de vraagprijs te laag, dan laat jij duizenden euro’s lopen. Maar is hij te hoog? Dan vlot de verkoop niet en moet je de vraagprijs in een later stadium weer laten zakken.

Het kiezen van de juiste vraagprijs begint daarom met het bepalen van de werkelijke woningwaarde. Dit kan een verkoopmakelaar gratis en vrijblijvend voor je doen. Op basis van jouw eigen wensen, eventuele haast met de verkoop en dynamiek in de regionale markt, kun je vervolgens besluiten om meer of minder voor het huis te vragen.

Verbeter de inrichting en styling

Als verkoper heb je emotionele binding met je huis. Elke kamer heeft een eigen inrichting en memorabel verhaal. Maar verkopers zijn minder blij met het afgebladderde Paw Patrol-behang in de kamer van je zoontje. En ook bij het zien van dat levensgrote Afrikaanse beeld in de woonkamer moeten ze even slikken. Je kunt het ze niet kwalijk nemen – ze waren er niet bij tijdens die legendarische safari!

Duidelijk is in elk geval dat smaken van mensen sterk verschillen. Het is lastig om door andermans inrichting heen te kijken en daarom is het belangrijk om je huis voor verkoop te stylen. Pak de meest in het oog springende elementen – bijvoorbeeld die kapotte deur en aangetaste kozijnen – als eerste aan. Maak de inrichting daarnaast zo neutraal mogelijk, zodat hij veel verschillende mensen aanspreekt.

Optimaliseer je advertenties

Blijft belangstelling voor jouw huis nu al meer dan een half jaar uit? Dan kan het geen kwaad om je advertenties nog eens onder de loep te nemen. Laat in de zomer bijvoorbeeld nieuwe foto’s maken die jouw tuin en woning gunstiger belichten. Of investeer in extra’s zoals een 360°-foto, promotiefilm en social media advertenties voor je woning.

Kies de juiste makelaar

Klinken alle bovengenoemde tips als flink wat werk voor jou? Dat klopt! En dan hebben we zaken zoals de bezichtiging en onderhandeling nog niet eens genoemd…

Alleen daarom al is het verstandig om je bij dit alles te laten ondersteunen door een makelaar. Hij zorgt ervoor dat de verkoop van jouw huis snel en probleemloos verloopt. En sleept ook nog eens de best mogelijke verkoopprijs voor je uit het vuur.

De beste tip die we daarom voor je hebben is: kies de juiste makelaar. Hoe je dat doet? Vul simpelweg het formulier hieronder in! Niet veel later ontvang je gratis meerdere offertes van de beste makelaarskantoren bij jou in de buurt. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is kiezen!