Online makelaars vergelijken: hoe doe ik dat?

Ben jij op zoek naar een makelaar? Gelukkig hoeft dit je tegenwoordig nauwelijks nog tijd te kosten. Online kun je makelaars namelijk snel en makkelijk met elkaar vergelijken, zonder dat je hiervoor hoeft af te spreken op uiteenlopende makelaarskantoren. Hieronder leggen wij je uit hoe je in enkele simpele stappen jouw ideale aan- of verkoopmakelaar vindt.

Online makelaars vergelijken: hoe doe ik dat?

Stap 1: Vul je informatie en voorkeuren in

Deze website maakt het online vergelijken van makelaars eenvoudig. MakelaarKosten.nl is een gratis en vrijblijvende vergelijkingssite om makelaars te vergelijken. Op onze vergelijkingspagina vind je een vergelijkingsformulier. Het invullen van je voorkeuren en wensen duurt ongeveer twee minuten.

Dit is hoe het werkt:

  • Je kiest of je een woning wilt kopen, verkopen of verhuren
  • Je vult de adres- of locatiegegevens in
  • Je kiest de woningkenmerken en prijsklasse
  • Je kiest wat je belangrijk vindt en waar je hulp bij nodig hebt
  • Je laat je contactgegevens achter en klikt op ‘Vraag offertes aan

Dat is alles!

Stap 2: Vergelijk 4 full service- en/of internetmakelaars

Na het invullen van het formulier, selecteren wij de vier makelaars die het beste aansluiten bij jouw wensen. Deze makelaars gaan -gratis en vrijblijvend- jouw wensen inventariseren, om vervolgens jou advies te geven over jouw huidige situatie. De makelaars voorzien je bovendien van een gratis offerte, waardoor je zowel de adviezen als de offertes met elkaar kunt vergelijken. Op basis van deze informatie kan je een goede vergelijking maken van de lokale makelaars die het beste aansluiten bij jouw wensen.

Het enige wat jij hoeft te doen, is de offertes en de adviezen met elkaar te vergelijken. Wij adviseren je hierbij niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar andere factoren die van belang zijn. Ook kun je op internet eventueel nog meer informatie opzoeken over de makelaars in kwestie en bijvoorbeeld klantervaringen opzoeken. Zo weet je altijd precies met wie je in zee gaat.

Stap 3: Maak kennis met je favoriete makelaar(s)!

Heb je eenmaal één of meerdere makelaars op het oog? Hak dan de knoop door op basis van een kennismakingsgesprek. Alle makelaars die jou een offerte gestuurd, zijn namelijk graag bereid om bij jou thuis langs te komen voor een kennismaking. Een kennismakingsgesprek en advies aan huis is eveneens gratis en vrijblijvend.

Ze voeren tijdens het bezoek zelfs een gratis waardebepaling van je woning voor je uit (indien je wilt verkopen). Zo krijg je direct een goed beeld van de mogelijkheden bij verkoop en de strategie die de makelaar wil hanteren. Heb je bij één van de makelaars het beste gevoel? Gefeliciteerd; dan heb jij jouw ideale makelaar gevonden!

Direct beginnen met vergelijken? Hieronder vind je het formulier: