Kosten makelaar 2019: wat is normaal?

We zijn aanbeland in 2019 en ten opzichte van voorgaande jaren is er voor de (ver)kopers van huizen weer een en ander veranderd. Neem alleen al de kosten voor een makelaar: die liggen in 2019 nóg lager dan in de relatief gunstige jaren ervoor. Daar waar je een makelaar in het verleden al terugverdiende, doe je dat nu dubbel en dwars. Hieronder lees je alles wat je moet weten!

Kosten makelaar 2019: wat is normaal?

Ook in 2019 minder woningen in Nederland te koop

Het is inmiddels genoegzaam bekend dat de huizenmarkt in Nederland momenteel niet bepaald overstroomt met nieuwe koopwoningen. Sterker nog: er is sprake van een onvervalste verkopersmarkt waarbij de vraag naar huizen het aanbod ruimschoots overstijgt. Dat betekent dat ook in 2019 de huizenprijzen naar verwachting weer een beetje verder zullen stijgen.

Slecht nieuws? Niet noodzakelijk. Voor verkopers is de huidige markt een droom, maar ook voor kopers zijn er nog altijd meer dan voldoende kansen. Feit is wel dat de concurrentie van andere kopers moordend is en je nieuwe pareltjes in de markt bijtijds moet ontdekken. Een beetje daadkracht kan ook geen kwaad – wacht dus niet te lang met het uitbrengen van een bod!

Kosten makelaar in 2019 nog verder omlaag

Iets wat je slagingskans als zowel koper als verkoper in de huidige markt sterk vergroot, is het inhuren van een makelaar. Dat is in 2019 allang geen rib uit je lijf meer, want juist door de huidige overspannen huizenmarkt overstijgt de hoeveelheid makelaars het aantal aangeboden woningen in de markt. Met andere woorden: er zijn te veel makelaars voor te weinig opdrachten.

En hoe denk jij dat makelaars op deze situatie reageren? Juist: ze stunten met hun prijzen. In hun zoektocht naar nieuwe opdrachten besluiten veel makelaars in 2019 hun kosten ten opzichte van voorgaande jaren flink te verlagen. Dat betekent niet alleen gunstiger vaste prijsafspraken, maar bovenal lagere courtagepercentages.

Hoe profiteer ik van de lagere makelaarskosten in 2019?

Nu het nieuwe jaar zijn intrede heeft gedaan, is het als (ver)koper op de huizenmarkt verstandig om je move snel te maken. De huidige situatie biedt veel voordelen en dus is dit hét moment om te profiteren van de lage kosten die makelaars momenteel rekenen. Belangrijk is vooral dat je een makelaar vindt die in deze periode met zijn prijzen en tarieven stunt.

Hoe je zo’n makelaar vindt? Simpel: door meerdere makelaars uit jouw regio met elkaar te vergelijken. Dat doe je gratis en eenvoudig door het onderstaande formulier in te vullen. Korte tijd later ontvang je vrijblijvend meerdere offertes op maat van makelaars bij jou in de buurt.

Wacht niet langer en profiteer nu van de lagere kosten van makelaars in 2019. Doe maximaal je voordeel met de grote prijsverschillen in de huidige markt en kies de makelaar die qua prijs en kwaliteit bij jou past. Het invullen van het formulier hieronder kost je slechts enkele minuten!