Huizen die nog niet op Funda staan

In deze tijd zoeken veel mensen een woning. Populair startpunt van de zoektocht is online huizensite Funda, maar tot succes leidt het tegenwoordig nog zelden. Huizen zijn namelijk al verkocht voordat ze überhaupt op Funda belanden of als koper beland je in een biedoorlog met andere gegadigden die het platform dagelijks afstruinen. Maar hoe vind je nu de huizen die nog niet op Funda staan?

Wanneer komen nieuwe huizen op Funda?

Funda is van oudsher opgericht door de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM). Alleen makelaars hebben daarom toegang tot het platform. Op het platform kunnen zij een woning plaatsen met een standaard verwerkingstijd van 4 uur, waarna het object volledig gepubliceerd wordt inclusief alle informatie en media.

Direct vrijgeven van het huis kan ook, maar dan is de publicatie in sommige gevallen slechts gedeeltelijk verwerkt. De 4 uur verwerkingstijd geldt daarom als breed geaccepteerde norm en wordt door makelaars daarnaast gebruikt om de aanmelding verder aan te scherpen. Ook zijn er verkoopmakelaars die nog meer tijd wensen en een publicatiedatum verder in de toekomst opgeven.

Huizen al verkocht voordat ze op Funda staan

Eenmaal gepubliceerd op Funda zijn veel huizen al niet eens meer interessant voor jou als koper. Dat heeft te maken met de huidige overspannen woningmarkt, waarin verkopers direct na publicatie zoveel biedingen ontvangen dat ze het huis al binnen enkele dagen kunnen verkopen. Sommige verkopers stellen vanwege de overweldigende belangstelling zelfs bezichtigingstops in.

Wanneer je als koper een interessante Funda-publicatie vindt, ben je dus meestal al te laat. De verkoper heeft dan al tal van biedingen ontvangen. Ben je desondanks nog op tijd om te onderhandelen? Dan moet je door de hevige concurrentie een onrealistisch hoog bod doen om de biedoorlog van andere kopers te winnen.

Daarbij komt dat de woningverkoop momenteel zó snel gaat, dat veel huizen al verkocht zijn voordat ze überhaupt op Funda belanden. Geleidelijk plaatsen hierdoor steeds minder verkoopmakelaars hun woningen op Funda, waardoor de poel waaruit je als koper vist alleen maar kleiner wordt.

Hoe vind ik woningen die nog niet op Funda staan?

Wie in de huidige markt zijn droomhuis wil vinden, doet dat dus zelden nog op Funda. Als koper wordt het daarom steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat je interessante woningen ontdekt vóórdat ze op dit huizenplatform geplaatst worden.

Dé manier om dat te doen, is door een goede lokale aankoopmakelaar in de arm te nemen. Zo’n aankoopmakelaar heeft veel kennis van de huizenmarkt in jouw regio en beschikt over een breed netwerk van collegamakelaars. Hierdoor is hij als eerste op de hoogte van nieuwe woningen die in de verkoop komen en die bovendien voldoen aan al jouw wensen.

Blijf niet langer vruchteloos zoeken via Funda en zorg ervoor dat je jouw droomhuis snel vindt. Vul vrijblijvend het formulier hieronder in en ontvang gratis offertes van meerdere aankoopmakelaars bij jou in de buurt. Ga in zee met de makelaar die bij jou past en ontdek als eerste de pareltjes in de lokale woningmarkt.