Huis verkopen

Een huis verkopen is een belangrijke stap in je leven. Hieronder vind je meer informatie over de kosten en waardevolle tips voor een succesvolle verkoop.

Eerst meer belangrijke informatie lezen over het verkopen van je huis? Lees dan hieronder verder voor een direct antwoord op je meest prangende vragen.

Huis verkopen: wat moet ik weten?

Bij het verkopen van een huis komt veel kijken. Op alle facetten in je leven is het een ingrijpende beslissing. Je moet immers je financiën op een rij zetten, het huis verkoopklaar maken, een goede makelaar vinden en in gedachten afscheid nemen van de plek waar je jarenlang met veel plezier hebt gewoond. Misschien heb je er zelfs je kinderen groot zien worden.

Toch zijn er soms situaties in het leven die vragen om verandering. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding of financiële tegenslag. Maar ook leukere oorzaken zoals een zwangerschap, financiële meevaller of promotie op je werk liggen soms ten grondslag aan huizenverkoop. Is verkopen in jouw situatie een betere keuze dan verhuren? Dan is het tijd om tot actie over te gaan.

Huis te koop gezet: en nu?

Hoe bepaal ik de vraagprijs voor mijn huis?

De eerste stap in het verkooptraject is het bepalen van een vraagprijs voor je woning. Dat is geen nattevingerwerk. Je huis verkopen tegen een te lage prijs is namelijk de snelste manier om duizenden euro’s te verliezen. En zet je te hoog in? Dan schrik je kopers af en ontvang je nauwelijks biedingen. Daarom is het als verkoper belangrijk om de gulden middenweg te vinden.

De reële woningwaarde vormt altijd een goed uitgangspunt bij het bepalen van je vraagprijs. Natuurlijk wil jij minimaal voor de woning krijgen wat hij waard is. Afhankelijk van andere factoren zoals de haast die jij hebt met de verkoop, de populariteit van jouw wijk en het aantal kopers dat strijdt om jouw woning kan het bedrag nog verder oplopen of dalen.

Tip: twijfel je over de beste vraagprijs voor je huis? Laat dan door een makelaar een gratis waardebepaling uitvoeren.

Huis verkopen: weet jij hoe het zit met je financiën?

Huis verkopen en nieuw huis kopen: hoe zit het met de financiën?

Als jij je huidige huis verkoopt, is de kans groot dat je ergens anders in Nederland gaat wonen. In de meeste gevallen koop je dan een nieuwe woning. Maar heb jij je oude hypotheek nog niet afgelost? Dan is het lastig om het overzicht over je financiën te behouden. Want kun je jouw hypotheek nu het beste meenemen, boetevrij aflossen of aanvullen met een extra lening?

Het is belangrijk om bovenstaande vragen te beantwoorden voordat je overgaat tot verkoop. Je wilt in een later stadium immers niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Ook op fiscaal vlak is het zaak om goed voorbereid te zijn. Denk hierbij aan thema’s als hypotheekrenteaftrek, het verkopen van een huis met erfpacht en het belastingvrij meenemen van je kapitaalverzekering.

Moet ik altijd een energielabel aanvragen bij huizenverkoop?

Elke woning in Nederland heeft een voorlopig energielabel. Het label kan variëren van A tot G en is gebaseerd op een schatting van de energieprestaties. Deze schatting – op basis van kenmerken als bouwjaar en grootte – komt niet altijd overeen met de werkelijkheid. Zaken als isolatie en het type cv-ketel kunnen een positief of negatief effect hebben op de energieprestaties van het huis.

Waarom heb je een definitief energielabel nodig bij verkoop van je huis?

Volgens Europese wetgeving moet een koper vóór aankoop van een woning op de hoogte zijn van het definitieve energielabel. Een voorlopig label is in dat geval niet genoeg. Als verkoper kun je een definitief label aanvragen op de overheidswebsite www.energielabelvoorwoningen.nl. Je moet dit energielabel dan uiterlijk bij de officiële overdracht van het huis aan de koper overhandigen.

Huis verkopen: wat zijn de kosten?

Een huis verkopen brengt in eerste instantie behoorlijk wat geld in het laatje. In welk laatje dat geld terechtkomt – in dat van jou of de hypotheekverstrekker waar je een lening hebt – valt nog te bezien. Vergeet niet: bij huizenverkoop krijg je als verkoper te maken met uiteenlopende kosten. Zelfs een succesvolle verkoop vormt daarom geen garantie voor een vervroegd pensioen.

De kosten bij verkoop van je woning kunnen sterk variëren. Besluit jij je huis helemaal zelf te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar? Dan bespaar je waarschijnlijk duizenden euro’s aan makelaarskosten. Aan de andere kant: een verkoopmakelaar verdient zijn kosten in veel gevallen ruimschoots terug. Doorgaans heb je de keuze uit een lokale makelaar of internetmakelaar.

Zelf je eigen huis verkopen: wat kost dat?

Zelf mijn huis verkopen zonder makelaar: wat kost dat?

Het zelf verkopen van je huis is de beste manier om de kosten rondom een verkoop flink te verlagen. Je hoeft dan immers geen makelaarscourtage te betalen. Wel betekent dit dat je ook de werkzaamheden en opstartkosten van de makelaar voor eigen rekening moet nemen. Tenzij je zeeën van tijd hebt, maakt dit het zelf verkopen van je woning een stuk minder aantrekkelijk.

Je moet namelijk zelf je huis op huizensites Funda plaatsen, advertenties maken, een verkoopbord regelen, professionele foto’s, een promotiefilm en brochure laten maken, plattegronden verzorgen, bezichtigingen in goede banen leiden, onderhandelen en de koopovereenkomst nakijken. Naast een groot deel van je tijd, kost dit alles je al snel richting de € 1.000. Gratis is het dus zeker niet.

Kosten voor de verkoopmakelaar

De meeste mensen laten zich rondom de verkoop van hun huis daarom nog altijd ondersteunen door een makelaar. Natuurlijk brengt een verkoopmakelaar extra kosten met zich mee, maar dit kun je zien als een investering die zich later weer terugbetaalt. Bovendien heb je tijdens het verkooptraject nauwelijks omkijken naar de gang van zaken – en dat is ook wat waard.

Huis verkopen: wat zijn de kosten voor een verkoopmakelaar?

Maar het verkopen van je huis met een makelaar: wat kost dat nu? Het leeuwendeel van de makelaarskosten bestaat vaak uit de courtage. Deze bedraagt in Nederland gemiddeld tussen de 1% en 2% van de verkoopsom van de woning. Verkoop jij je woning voor € 280.000? Dan betaal je bij de bovengenoemde percentages tussen de € 2.800 en 5.600 aan de verkoopmakelaar.

Kosten voor de internetmakelaar

Een alternatief voor de reguliere makelaar is de internetmakelaar. Die woont vaak niet bij jou in de buurt, maar dat betekent natuurlijk niet dat hij je huis niet voor je kan verkopen. De meeste internetmakelaar werken op basis van een vast tarief plus een percentage van het onderhandelingsresultaat. Soms kun je hierdoor als verkoper besparen op makelaarskosten.

Hoeveel betaal je aan de internetmakelaar als je jouw woning voor € 280.000 verkoopt? Stel: de woning stond voor € 300.000 te koop. De makelaar berekent een vast tarief van € 995 en een percentage van 2,7% over het onderhandelingsresultaat (€ 540). Je betaalt in dat geval € 1.535. Maar let op: veel internetmakelaars berekenen extra kosten voor het regelen van advertenties, foto’s etc.

Hoe kan ik mijn huis succesvol verkopen?

Je merkt het al: bij het verkopen van je huis komt het nodige kijken. In de beginfase moet je kiezen tussen een lokale verkoopmakelaar, internetmakelaar of eigen verkoop. Hierna ga je een traject in dat erg of juist weinig succesvol kan verlopen. Ook de hoeveelheid werk die je in het verkoopproces moet steken, verschilt sterk op basis van je gemaakte keuze.

Eén ding is zeker: het zelf verkopen van je huis brengt verreweg het meeste werk met zich mee. Ook is het bepaald niet zonder risico. Alleen al het over het hoofd zien van een klein detail in de koopovereenkomst kan financieel rampzalige gevolgen hebben. En hoe goed ben jij eigenlijk in het spel van onderhandelen?

Huis verkopen: beheers jij het spel van onderhandelen?

Waarom een verkoopmakelaar bij huizenverkoop?

Ook het inschakelen van een internetmakelaar vormt allesbehalve een garantie voor succes. De kosten lijken in eerste instantie lager dan die van de reguliere makelaar, maar kunnen door een gebrek aan transparantie vanuit het makelaarskantoor soms onverwacht hoog oplopen. En dat terwijl het verkoopresultaat vaak minder is dan bij een reguliere makelaar.

Hoe dat komt? Een traditionele verkoopmakelaar is als geen ander op de hoogte van het reilen en zeilen in jouw lokale huizenmarkt. Hij weet precies wat jouw huis kan opbrengen en heeft belangrijke contacten met aankoopmakelaars en potentiële kopers in de buurt. Kortom: in tegenstelling tot de internetmakelaar bezit hij unieke kennis en een regionaal netwerk.

Bij de reguliere verkoopmakelaar ben je meer dan alleen een nummer. Net als jij geeft hij de voorkeur aan snel en persoonlijk contact. Natuurlijk betaal je voor deze dienstverlening een beetje extra. Maar het resultaat is er dan ook naar: je verkoopt je huis doorgaans tegen een aanzienlijk hogere prijs en dat zonder dat je er zelf omkijken naar hebt.

Huis verkopen: welke makelaar moet ik kiezen?

Niet zo vreemd dus dat de meeste mensen hun huis het liefst willen verkopen met de hulp van een traditionele verkoopmakelaar. De kosten en kwaliteit kunnen tussen deze makelaars onderling echter flink verschillen. Wij raden daarom af om impulsief in zee te gaan met het makelaarskantoor bij jou om de hoek – beter kies je voor de makelaar die jou het beste totaalpakket kan bieden.

Huis verkopen: welke makelaar moet ik kiezen?

Je huis verkopen doe je misschien maar één keer in je leven. Het is een unieke kans om duizenden euro’s te besparen (of te verdienen – het is maar net hoe je het bekijkt). Voorwaarde is dan wel dat je de verkoop in goede banen laat leiden door de juiste makelaar. Daarom bieden we jou de mogelijkheid om verschillende verkoopmakelaars in jouw buurt snel met elkaar te vergelijken.

Vul in enkele stappen het formulier hieronder in en ontvang niet veel later concurrerende offertes van makelaarskantoren bij jou in de buurt. Het enige wat jij hoeft te doen, is het beste aanbod kiezen! Wil jij je huis snel verkopen en het maximale uit de verkoop halen? Twijfel dan niet en doe direct onze handige vergelijkingscheck.