Huis verkopen zonder verkoopmakelaar: wat zijn de nadelen?

Een verkoopmakelaar kan je helpen bij een snelle verkoop van je woning. Maar wat nu als je niet zo’n haast hebt? Is het dan de moeite waard om jezelf de kosten voor een makelaar te besparen? Het antwoord op deze vraag hangt af van jouw specifieke situatie. Een huis verkopen zonder verkoopmakelaar heeft echter wel een aantal nadelen, die we hieronder voor je opsommen:

Huis verkopen zonder verkoopmakelaar: wat zijn de nadelen?

Zelf de waarde van je huis bepalen

Een van de lastigste zaken bij het verkopen van een woning is het bepalen van de waarde ervan. Als bewoner ben jij emotioneel betrokken en is het hierdoor lastig een objectief beeld te vormen van de daadwerkelijke waarde van het huis. Dit maakt het inschakelen van een taxateur noodzakelijk als je geen geld wilt verliezen (door een te lage verkoopprijs) of de verkoop niet jarenlang wilt laten duren (door een te hoge vraagprijs). Besef je goed dat een verkoopmakelaar doorgaans een gratis waardebepaling voor je uitvoert, waardoor je geen taxatiekosten hoeft te betalen.

Zelf de promotie verzorgen

Zelf een huis op Funda zetten, dat kan tegenwoordig toch iedereen? In de praktijk valt dit helaas nogal eens tegen. Niet alleen is jouw advertentie qua tekst en beeldmateriaal vaak minder aantrekkelijk dan je zelf denkt, maar ook is een plaatsing op een huizensite geen garantie voor een succesvolle verkoop. Een verkoopmakelaar weet exact hoe jouw huis in de markt ligt en hoe hij de doelgroep voor jouw woning het beste kan bereiken. Dat doet hij zowel offline als online, via een verscheidenheid aan kanalen. En dat zonder dat jij er zelf omkijken naar hebt!

Zelf bezichtigingen doen

Of je het nu leuk vindt of niet; een belangrijk onderdeel bij het verkopen van je woning zijn bezichtigingen. Je huis telkens weer piekfijn in orde maken voor bezoek van vreemden is al werk genoeg – laat staan als je ze ook nog eens zelf moet rondleiden. Daarbij rijst de vraag of jij je eigen huis tijdens een rondleiding net zo goed weet te verkopen als een makelaar met jarenlange ervaring op dit gebied. Denk je zelf van wel, hou er dan in elk geval rekening mee dat niet elke bezoeker je woning zo mooi vindt als jij zelf…

Zelf onderhandelen

Als het eenmaal zover is en belangstellende kopers zich hebben gemeld met een bod, is het tijd om te onderhandelen. Nog los van alle bovenstaande argumenten, is dit het vlak waarop een goede makelaar zich werkelijk onderscheidt. Een verkoopmakelaar die zijn vak verstaat kan je met zijn onderhandelingstechnieken wel duizenden tot tienduizenden euro’s besparen. En wat stellen die makelaarskosten in dat licht bezien dan eigenlijk nog voor?