Huis verkopen in de zomervakantie

Het is zomervakantie en dat is duidelijk te merken. Naast het feit dat het kwik in ons land momenteel tot tropische temperaturen is gestegen, is het ook opvallend rustig op huizensites. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Is de zomervakantie soms geen goed moment om je huis te verkopen? Integendeel: juist dit is het moment om je woning in de verkoop te zetten. Hieronder leggen we uit waarom.

Huis verkopen in de zomervakantie

Huis verkopen in de zomervakantie: ja of nee?

In de zomervakantie gaan veel dingen in Nederland niet op het normale tempo. Tropenroosters en werknemers die massaal op vakantie gaan zorgen in de meeste sectoren voor een opvallende rust. Zo ook in de huizenmarkt. Veel verkopers gaan er namelijk vanuit dat kopers op vakantie zijn en wachten hierdoor met het in de verkoop zetten van hun woning. En dat is een fout.

Want juist doordat veel verkopers hun huis direct ná de zomervakantie te koop zetten, biedt de vakantieperiode een unieke kans voor je woning om gezien te worden op huizensites. Want wat doen potentiële kopers zoal in de vakantie? Juist: ze oriënteren zich alvast op leuke woningen nu ze zeeën van tijd over hebben.

Zomer de beste tijd om je huis succesvol te verkopen

De zomervakantie is daarom zonder twijfel een van de beste momenten om je huis te verkopen. De lage concurrentie op woningsites leidt in de praktijk tot meer bezichtigingen en hierdoor tot een grotere kans op een koper. Wacht je echter tot na de zomervakantie met het te koop zetten van je woning, dan kan het verkooptraject onnodig lang gaan duren.

Bovendien zijn er diverse andere redenen om je huis juist in de zomerperiode te verkopen. Met een tuin in volle bloei en tegen een zonnige achtergrond maakt je woning een goede eerste indruk. En juist een positieve eerste indruk is bij verkoop onbetaalbaar. Tot slot hebben potentiële kopers in de vakantieperiode meer tijd voor bezichtigingen, waardoor jij je huis sneller kunt verkopen.

Je woning deze zomervakantie nog verkopen?

Natuurlijk heb je ook in de zomervakantie voor een snelle verkoop wel de juiste makelaar nodig. Dat kan in deze periode nog wel eens een uitdaging zijn, want veel makelaars lassen dan een pauze in of hebben wegens vakantie een lagere bezettingsgraad. Hierdoor kun je bij het los benaderen van verkoopmakelaars vaak op een afwijzing stuiten.

Gelukkig zijn wij er in dat geval om je een handje te helpen. Via onderstaand vergelijkingsformulier vind je namelijk sowieso vier makelaars die graag in de zomervakantie voor je aan de slag gaan. Wij hebben ze reeds voor je voorgeselecteerd op het aantal woningen dat ze in jouw regio verkocht hebben en de snelheid waarmee ze dat hebben gedaan.

Wil jij je huis deze zomervakantie nog verkopen? Wacht dan niet langer en vul in 1 minuut het onderstaande formulier in. De toegestuurde makelaarsoffertes zijn gratis én vrijblijvend en helpen jou om de beste makelaar te kiezen en je huis nog deze vakantieperiode te verkopen.