Hoeveel makelaars nodig ik uit?

Je wilt je huis verkopen, maar hebt nog geen idee hoe je dat het beste kunt aanpakken. Dus kun je de hulp van een verkoopmakelaar wel gebruiken! Maar hoe kies je de juiste? Verstandig is om in elk geval niet de eerste de beste te kiezen en minimaal 3 makelaars bij je thuis te laten langskomen. Dat heeft namelijk de volgende voordelen:

Hoeveel makelaars nodig ik uit?

Makelaars bezoeken je gratis en vrijblijvend

Het bezoek van een verkoopmakelaar is altijd gratis. Het gesprek duurt ongeveer een half uur en in die tijd kom je veel te weten over zowel je eigen huis als de werkwijze van de makelaar. De afspraak is bovendien geheel vrijblijvend, waardoor je nergens aan vastzit en later alsnog probleemloos met een andere makelaar in zee kunt gaan. Kortom: als verkoper heb je niets te verliezen en alleen maar voordelen van een makelaarsbezoek.

Je krijgt een gratis waardebepaling van je huis

Een makelaar die langskomt, geeft je altijd een gratis waardebepaling van je huis. Natuurlijk is dit niet hetzelfde als een officiële taxatie, maar toch geeft het je een goed beeld van de woningwaarde en de vraagprijs die op basis daarvan reëel is. Vaak heeft de verkoopmakelaar grote kennis van jouw lokale markt en kan hij je ook op het gebied van de vraagprijs adviseren. Alleen al dit advies is goud waard – zeker als je het gemiddelde neemt van wat 3 verschillende makelaars je vertellen.

Meerdere experts geven je tips voor woningverbetering

Een verkoopmakelaar is expert in het verkopen van een woning en kent als geen ander de kenmerken van huizen die goed verkopen. Tijdens zijn woningbezoek kan de makelaar jou dan ook waardevolle tips geven om je woning te verbeteren. Het verven van die afgebladderde muur of het vervangen van die verouderde kozijnen – het is iets dat je bij verkoop veel extra winst op kan leveren. Door meerdere makelaars langs te laten komen, krijg je verschillende van dit soort tips.

Je krijgt maatwerk tips voor een verkoopstrategie

Elke makelaar hanteert een eigen verkoopstrategie. Vaak laat hij zijn strategie ook beïnvloeden door jouw wensen, zoals de gewenste vraagprijs en je haast met het verkopen van de woning. Het is belangrijk om te ontdekken welke werkwijze jou het meest aanspreekt en dat kan alleen door verschillende verkoopmakelaars met elkaar te vergelijken. Vraag ze tijdens hun bezoek bewust naar hun verkoopstrategie en ontdek welke het beste aansluit op jouw eigen visie.

Je kunt de kosten van verkoopmakelaars vergelijken

Het voordeel van een huisbezoek is dat de makelaar een goed beeld krijgt van jouw woning en wensen. Hierdoor kan hij je ter plekke een maatwerk prijs of courtage voor zijn dienstverlening geven. Kortom: op basis van 3 gratis bezoekjes van ieder ruwweg een half uur, weet je alles wat je moet weten om de juiste makelaar te kunnen kiezen. Direct in contact komen met meerdere makelaars die aansluiten op jouw situatie? Vul vrijblijvend het formulier hieronder in!