Hoe vind ik een no cure no pay-makelaar?

No cure, no pay. Vrij vertaald: geen oplossing, geen betaling. Het is een populaire constructie die ook in de makelaarswereld steeds gebruikelijker is. Maar wat drijft een no cure no pay-makelaar eigenlijk en welke voordelen en nadelen heeft dat voor jou? In dit artikel zetten we alles wat je moet weten op een rijtje en laten we zien hoe je no cure no pay-makelaars in jouw regio gratis kunt vergelijken.

Hoe vind ik een no cure no pay-makelaar?

Wat is een no cure no pay-makelaar?

Een no cure no pay-makelaar werkt in de meeste gevallen met een tariefopbouw die bestaat uit:

  • Opstartkosten
  • Makelaarscourtage
  • Intrekkingskosten

Of je een of meerdere van deze kosten ook daadwerkelijk moet betalen, hangt af van de situatie. Je betaalt ze door het no cure no pay-principe in elk geval nooit allemaal.

De opstartkosten

De opstartkosten zijn de kosten die de makelaar maakt vóórdat jouw huis überhaupt zichtbaar is voor potentiële kopers. De verkoopmakelaar plaatst bijvoorbeeld een ‘Te koop’-bord in je tuin en laat een mooie brochure en woningfoto’s maken. Daarnaast promoot hij je huis via Funda, zijn eigen website en diverse andere kanalen.

Je krijgt de opstartkosten meestal terug zodra je woning succesvol is verkocht. Gebeurt dat niet, dan ziet de no cure no pay-makelaar de opstartkosten als vergoeding voor zijn reeds geleverde diensten. Hij ziet immers al af van het leeuwendeel van zijn vergoeding: de courtage.

De makelaarscourtage

De courtage is een procentuele vergoeding op basis van de uiteindelijke verkoopsom die de makelaar ontvangt voor zijn geleverde diensten bij de (ver)koop van jouw huis. In tegenstelling tot een reguliere verkoopmakelaar, brengt een no cure no pay-makelaar courtage alleen in rekening als jij je woning ook daadwerkelijk verkoopt. Zo niet, dan betaal je alleen de (vaak lage) opstartkosten.

De intrekkingskosten

De intrekkingskosten zijn de kosten die je maakt als je besluit om het verkooptraject via de makelaar te beëindigen, terwijl jouw huis nog niet is verkocht. De meeste no cure no pay-makelaars rekenen dan intrekkingskosten. Hiermee dekken ze (een deel van) de kosten af die ze namens jou hebben gemaakt.

Wat drijft een no cure no pay-makelaar?

Zoals gezegd betaal je nooit opstartkosten, courtage én intrekkingskosten. Wordt jouw huis namelijk verkocht, dan komen de opstartkosten en de intrekkingskosten automatisch te vervallen en betaal je alleen nog de makelaarscourtage. Wordt jouw huis niet verkocht en beëindig je het verkooptraject via deze verkoopmakelaar, dan betaal je alleen opstartkosten en/of intrekkingskosten.

Het is dan ook duidelijk wat een no cure no pay-makelaar drijft: hij wil een eerlijke beloning voor zijn dienstverlening.

Zowel jij als de verkoopmakelaar hebben baat bij deze constructie:

  • Verkoop jij je huis, dan profiteert de makelaar mee (hoe hoger de verkoopsom, hoe hoger ook zijn procentuele beloning)
  • Verkoop jij je huis niet, dan zijn er minimale kosten voor beide partijen (jij betaalt alleen de relatief lage opstartkosten en/of intrekkingskosten waarmee de makelaar deels zijn eigen kosten afdekt)

Vergelijk direct no cure no pay-makelaars in jouw regio

Wil jij alleen in zee met een makelaar die werkt op basis van het no cure no pay-principe? Dat kunnen we ons voorstellen. Daarom hebben we speciaal voor jou een voorselectie gemaakt van deze makelaars bij jou in de regio. Streng geselecteerd op het aantal woningen dat ze lokaal verkocht hebben en de snelheid waarmee ze dat hebben gedaan.

Kortom: wij weten exact wat in jouw buurt de allerbeste no cure no pay-makelaars zijn. Wil je ze direct met elkaar vergelijken? Laat dan je gegevens achter in het formulier hieronder (1 minuutje werk). Op basis van de door jou ingevulde (ver)koopwens ontvang je direct offertes op maat van verkoopmakelaars die werken volgens dit principe. Gratis en vrijblijvend!