Hoe vind ik een goedkope makelaar?

Een huis kopen of verkopen is al duur genoeg. Zijn het niet de kosten voor de notaris bij een aankoop, dan is het wel het verkoopklaar maken van je woning bij een verkoop. Het liefst bespaar je daarom zoveel mogelijk op de makelaarskosten. Dat is weliswaar te begrijpen, maar niet zonder risico op het gebied van kwaliteit. Hoe je een makelaar vindt die zowel goed als goedkoop is, lees je in dit artikel.

Hoe vind ik de goedkoopste makelaar?

In fundamentele economische principes leeft prijs veelal op gespannen voet met kwaliteit. Goedkoop is niet per se duurkoop, maar laten we eerlijk zijn: de kans wordt er doorgaans wel een klein beetje groter door. Het is daarom zaak het kaf van het koren te scheiden en een goedkope makelaar te vinden die kwaliteit boven verwachting levert.

Dat is misschien niet altijd de goedkoopste makelaar, maar wel de partij met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Vergeet niet: de goedkoopste makelaar is uiteindelijk degene die zichzelf terugverdient. Bijvoorbeeld door jouw droomhuis onder de vraagprijs binnen te halen of je huidige woning tegen een hoge prijs te verkopen.

Goedkope makelaar kiezen na vergelijkingscheck

Bij het kiezen van een makelaar is het daarom van belang niet alleen prijs, maar ook kwaliteit mee te nemen in je overweging. Een goedkope makelaar bespaart je honderden euro’s door een lagere courtage, maar een goede makelaar bespaart je duizenden euro’s door een goede onderhandelingstactiek.

Ons advies is daarom om diverse makelaars in jouw omgeving grondig met elkaar te vergelijken. Daarvoor hoef je niet langs verschillende makelaarskantoren, maar vul je online in enkele minuten de vergelijkingscheck van Makelaarkosten in. Na ontvangst van de offertes zie je in één oogopslag welke goedkope makelaars de moeite waard zijn.

Tips bij het kiezen van een goedkope makelaar

Heb je eenmaal een selectie gemaakt van interessante partijen, dan kun je deze verder filteren door nader onderzoek te doen naar de prijsvoorwaarden en kwaliteit. Lees online ook andermans ervaringen met deze makelaarskantoren en let extra scherp op de reviews van de goedkoopste makelaar. Heb je een aantal goedkope gegadigden gevonden? Nodig deze dan uit voor een huisbezoek.

Tijdens dit bezoek kunnen de makelaars jouw wensen met je doornemen en aangeven of deze haalbaar zijn. Ook krijg je hierdoor al snel inzicht in de aanwezige kennis en kunde en of er sprake is van een persoonlijke klik. Hak hierna de knoop door en kies de goedkope makelaar die jou het meest aanspreekt. Wil je meer do’s en don’ts bij het kiezen van makelaars weten? Lees dan dit artikel.